T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / GEMLİK - Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ahşap Teknolojisi Alanı

Ahşap Teknolojisi Alanı

 MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANINI TANIYALIM

          Mobilya ve iç mekân tasarımı alanı işlevsel değerleri ile mekânların kullanışlılığını, estetik değeriyle de yaşadığımız ve çalıştığımız mekânların sıcak, sevimli ve renkli bir ortam hâline gelmesini sağlar. Bu alan sanatı ve tekniği birleştirerek ürünü ortaya çıkarır. 

    Endüstri Meslek Liselerinin, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı, mobilyada günümüz trendini yakalamanın heyecanı, bilgi birikimi ve aktarımı ile bu yolda üzerine düşen görevi layıkıyla yapmaktadır. İnsan hayatında eğitimin büyük önemi vardır. Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanında verilen teorik ve pratik eğitimde öncelikli olarak bulunduğu şartlara dinamik ve başarıyla uyum sağlayarak kendini sürekli yenileyebilen, geliştiren, sadece başkalarıyla değil kendisiyle de yarışan, üretken, yaratıcı ve yapıcı bir kişilik sahibi, sorumluluk duygusu yüksek bir vatandaş olmanın eğitimi verilmektedir.                                                                

    Bu anlayış ve görüşümüzün dayanağı, çağdaş ve gelişmiş bütün ülkelerde benimsenen Atatürk'ün veciz şekilde belirttiği gibi, akıl bilim ve tekniktir.

          Mobilya ve iç mekan tasarımı, her geçen gün dev adımlarla ilerlerken, önünde açılan ufuklar da o denli genişlemektedir. Bu günün tasarımlarında kullanılan malzemelerin çeşitliliği ve kullanılan ileri teknoloji ile geldiği noktada, geleceğin meslekleri arasına girmeye çoktan hak kazanmıştır.                      

         Türkiye mobilya ve iç mekan tasarımında hızla gelişmekte ve büyümektedir. Ülkemizde küçük ve orta ölçekli işletmeler giderek şirketleşmekte ve bu alanda ciddi miktarda elemana ihtiyaç duyulmaktadır. Son yıllarda büyük ölçekli işletmelerin sayısı artmıştır. Bugün Türkiye mobilya sektör'ünde, üreticiler ve perakende mağazalar da içinde olmak üzere 60.000'i aşkın firma hizmet veriyor. Sektör, yan sanayi ile birlikte 500.000 civarında kişiye istihdam sağlıyor. 173 ülkeye ihracat yapılıyor

0

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.04.2013 - Güncelleme: 04.06.2020 03:14 - Görüntülenme: 2740
  Beğen | 1  kişi beğendi