Elektrik - Elektronik Teknolojisi Alanı

MİSYONUMUZ
İlgi ve alanlarını belirlemiş öğrencilerimize, çağımızın değişen gereksinimleri doğrultusunda ulusal ve uluslararası boyutta gerekli olacak çağdaş bilgi, beceri ve davranışları kazandırmaktır.

VİZYONUMUZ Her açıdan tercih edilen, teknolojik donanımını tamamlamış, iş bulma sıkıntısı yaşamayan mezunlar yetiştiren, değişim ve gelişimde önder bir bölüm olmak istiyoruz. BÖLÜMÜMÜZ Elektrik Elektronik Alanı diğer tüm alanları geliştiren üretken bir temel sanayiye dönüşmüştür. Elektrik Elektronik Alanı birçok alanı etkilerken kendi üretimi,ihracatı ve istihtamıyla ekonomiye birinci derece katma değer sağlar. Elektrik Elektronik sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile Elektrik Elektronik sanayi, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Günümüzde tüm ev ve işyerleri elektrik kablolarıyla çevrilidir. Elektrikli tüketim eşyaları ve ofis araçları günlük yaşamımızı kolaylaştıran vazgeçilmez araçlar haline gelmiştir. Askeri elektronik cihazların bakım ve onarımı da elektrik elektronik sektörünün bir parçasını oluşturur. İşte bu nedenle Elektrik-Elektronik sanayinin vazgeçilmez ve en önemli unsurudur. Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı programında; 1. Bobinajcılık 2. Endüstriyel Bakım Onarım 3. Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü 4. Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi 5. Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım ve Onarımı 6. Büro Makineleri Teknik Servisi 7. Görüntü ve Ses Sistemleri 8. Güvenlik Sistemleri 9. Haberleşme Sistemleri 10. Otomasyon Sistemleri 11. Yüksek Gerilim Sistemleri meslekleri yer almaktadır. Sektör tarama ve inceleme çalışmaları sonucunda sektörde faaliyet gösteren meslekler saptanmış ve bu meslekler birinci, ikinci ve üçüncü seviye meslek gruplarına ayrılmıştır. Sektörde çalışan kişilerin görüş ve önerilerinden yola çıkılarak 2007 -2008 Eğitim-Öğretim yılında aşağıdaki Meslek dalları açılmıştır. 1. Bobinajcılık 2. Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü 3. Endüstriyel Bakım Onarım Öğretim programlarının ve modüllerin hazırlanmasının her aşamasında, iş yaşamının iş gücüne dönük gereksinimlerinin tüm yönleriyle dikkate alınması amacıyla sektörel kuruluşlarla karşılıklı görüş alış verişi ve iş birliği gerçekleştirilerek sonraki yıllarda farklı dallar açmak mümkün olacaktır. BÖLÜM İMKANLARI Bölümümüzde 1 tesisat atelyesi, 1 bobinaj (sarım) atelyesi, 1 otomatik kumanda atelyesi, 1 Dijital elektronik ve görüntü sistemleri atelyesi, 1 Endüstriyel Elektronik atelyesi, 1 PLC ve PIC laboratuarı ve 1 adet Elektrik Makineleri laboratuarı bulunmaktadır. Tüm atölye ve laboratuarlarda öğrenciler dersleri birebir uygulayarak görmektedir. Ayrıca PLC (Programlanabilir Lojik Kontrol) ve PIC laboratuarlarında grup olarak PLC ve PIC 'lerde programlama ve uygulama yapabilmektedirler. Laboratuarlarda projeksiyon cihazı ile perdeye yansıtılarak veya basit örneklemeler tahtaya çizilerek öğrencilerin kendi bilgisayar ve PLC ve PIC cihazlarını kullanarak uygulama yapılmaktadır. EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI Elektrik-elektronik alanında öğrenim gören öğrenciler, 2547 sayılı Kanunun 45. maddesine 4702 sayılı Kanun ile eklenen E bendi uyarınca mezun olduklarında sınavsız yerleştirilebilecekleri meslek yüksek okulu programları aşağıda belirtilmiştir. • İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği • Biyomedikal Cihaz Teknolojisi • Elektrik • Elektrik-Elektronik Teknikerliği • Elektronik Haberleşme • Endüstriyel Elektronik • Endüstriyel Otomasyon • Ev Cihazları Teknolojisi • Hidroelektrik Santralleri • Mekatronik • Otomotiv • Radyo ve Televizyon Tekniği • Termik Santral Makineleri • Termik Santrallerde Enerji Üretimi Bu programlarda meslek yüksek okuluna devam eden öğrenciler, öğrenim süreleri sonunda girecekleri dikey geçiş sınavı ile belirlenen kontenjandan faydalanarak lisans programlarına geçiş yapabilirler. Lisans öğrenimine başlama hakkını elde eden öğrencilere üniversiteleri tarafından Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı uygulanır.

Yayın: 18.03.2013 - Güncelleme: 04.06.2020 02:56 - Görüntülenme: 4653